С изпълнение на Коледни песни от децата на „Вокал Академи“ към Младежки дом – Пазарджик и забавен мини-спектакъл на джуджетата Мърморко, Захарче и Предвидливко на актьори от  ДКТ“Константин Величков“, започна тази вечер за над петстотин пазарджиклии и техните деца на площада пред Театъра.

Поводът бе запалването на светлините на градската елха. По традиция това се случва на девети декември, а заедно с елхата засияват и всички украси по централните улици.

Площадът беше препълнен от малки и големи, а да се снима сцената беше почти невъзможно. За да бъде ясно какво се случва обаче, организаторите бяха включили камера и излъчваха наживо на лед екрана над входа на Театъра.

Това помогна много на всички присъстващи, особено на тези, които се бяха покачили на сцената, позната на всички като Тортата и се опитваха да надзърнат.

Така публиката се увеличи почти двойно докато траеше програмата. Джуджетата разказаха на децата как се приготвят и изпращат техните играчки, а също така напомниха на онези, които все още не са писали до Лапландия, да побързат да го направят.

Кметът Тодор Попов се появи на сцената след като бе повикан от добрия Дядо Коледа. Той поздрави присъстващите като им пожела да бъдат здрави, а на децата да са послушни. Чуйте и вижте всичко, което последва.