Две джудженца и една Снежанка са първите за тази година „Коледни“ бебета от Родилното отделение на МС“Здраве“. По традиция, всяка година по това време, новородените бебчета се обличат от екипа в червени одежди. За декемврийчетата на 2021 г. разказват най-добре снимките, публикувани от лекарите и акушерите във Фейсбук страницата на здравното заведение.

„Haй-cвeтлият дeн в живoтa нa eднo ceмeйcтвo e paждaнeтo нa дeтe, a нaй-очакваните пpaзници са Коледа и Нова година. Koгaтo личните и обществените празници cъвпaднaт, нe мoжeм дa ocтaнeм бeзpaзлични и дa нe дaдeм cвoятa чacтичĸa в пpaзничнoтo нacтpoeниe. Beчe няĸoлĸo гoдини oбличaмe нaшитe нoвopoдeни бeбeтa ĸaтo ĸoлeдни пoдapъци в cтpeмeжa cи дa пoвишим нacтpoeниeтo нa мaйĸитe, ĸoитo в пpaзничнитe дни ca в бoлницaтa дaлeч oт ceмeйcтвaтa cи.“ – казва д-р Коруева, завеждаща отделението.

Младите господа и дама се чувстват отлично, както и техните майки. Всички са в грижливите ръце на екипа на Родилното отделение и очакват с нетърпение изписването си, за да посрещнат предстоящите празници у дома.

Традицията да се обличат новородени в дрешки на джудженца или в коледни чорапчета и шапчици датира от 2014 г., когато за първи път това се случва в специализирана клиника за новородени и недоносени деца в Сан Антонио. Идеята бързо набира популярност и днес може да се види по всички краища на света, където населението почита Санта Клаус или казано по нашенски Дядо Коледа.

В МС“Здраве“ още през 2015 г. бяхме свиделети на това.

Коледното настроение завладя и Родилното отделение на МБАЛ“Здраве“ в Деня на отворени врати