Пещерските творци представиха най-доброто от годишното си творчество в ХГ“Проф. Веселин Стайков“, експозицията от 66 творби бе открита от зам.-кмета Елена Рядкова, в присъствието на тридесет и тримата участващи автори.

„Изложбата заема достойно място в календара с културни събития на Община Пещера и програмата за новогодишните празници на Общината.“, заяви галеристката Митка Млячкова, тя подчерта значимостта на творците за местната общност.

„За мен е чест в тази празнична вечер да бъда с вас, в навечерието на Рождество Христово изложбата е светлината, която ще ни изведе от една непредвидима и изпълнена с различни събития година. Благодаря, на всички художници, че ни пренасяте в своя свят и ни правите съпричастни с красотата и добротата на вашето творчество“, каза в словото си Елена Рядкова. Тя връчи и наградата на Община Пещера, която тази година бе присъдена на Милка Павлова, за принос в развитието на кулурния живот на града.

„Продължавайте да ни радвате с това, пожелавам Ви здраве, творческо вдъхновение и ценители на Вашите творби.“ – заяви г-жа Рядкова на отличената художничка.

 

За първи път свои картини представят Мария Манева, Мария Златанова и Любка Димова.