„Всеки може да отсече елха преди Коледа, но не всеки ще се сети да насади“. – това споделя с приятелите си във Фейсбук активистът от сдружението на пещерските риболовци Мариян Христев.

Заедно със свой приятел той подема инициативата да се залесява ежегодно преди големия християнски празник, като по този начин всяка елха тръгнала си от гората, ще бъде подновена. Още днес Мариян и Борис Драгов са засадили три елхички, като се надяват, че след няколко години те могат да бъдат украсявани на място.

„Весело посрещане на празниците и не забравяйте да бъдете позитивни във всяко едно отношение. По Коледа наистина стават чудеса!“ – казва Мариян Христев. Той е един от инициаторите за зарибяването на Стара река, а също така и на почистването на речното корито, което се извършва два пъти годишно от сдружението им. През пролетта в почистването и зарибяването се вкючиха и служители на „Биовет“ АД, като предприятието финансира закупуването на зарибителен материал и осигури ботуши, както и чували за участниците в акцията.