Април по традиция стартираме с шеги и закачки. Така де, колкото и да е стресираща реалността на първи април винаги пускаме по някой виц на своите приятели, семейство, учители, съседи и колеги. Още в началото на април макар и не на шега отидохме до урните. Близо 600 служители на Министерството на вътрешните работи следяха за нормалното протичане на изборния ден в региона.

В същото време двама студенти – Волен Вушков и Денис Георгиев създадоха полезна платформа и своеобразна колекция на предизборните обещания, които директно ни пращаха в Рая след 4 април. С ярко отсъствие на харизматични водачи, с неясни послания, с тегави обиколки по малки градчета и пенсионерски клубове първите избори за годината приключиха с шест парламентарно представени сили.

ЦИК оповести окончателните резултати от изборите

За първи път и то с класиране на второ място партията на шоумена Слави Трифонов влезе в парламента. Първото заседание на новоизбраното 45-то Народно събрание беше на 15-ти април. Малко по-късно се завъртя парламентарната рулетка, която в крайна сметка доведе до нови избори.

През април най-поставяната пиеса в историята на световната драматургия „Ромео и Жулиета“ оживя на сцената на пазарджишкия театър, а Младежкият дом в Пазарджик отбеляза половин вековен юбилей.

Д-р Красимир Темнилов продължи да бъде изпълнителен директор на МБАЛ-Пазарджик след спечелен конкурс, а в Пазарджик пристигна ваксината на Пфайзер/БиоНТех.

По случай Световния ден на здравето – 7 април, в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава удостои с Почетния знак на президента изявени български лекари и специалисти по здравни грижи. Сред отличените бяха д-р Мария Пишмишева – Пелева и акушер Благовеста Костова.

Президентът Румен Радев връчи Почетен знак на д-р Мария Пишмишева – Пелева и акушер Благовеста Костова

14 месеца, след като бе създаден със заповед на Бойко Борисов в качеството му на министър-председател, Националният оперативен щаб – НОЩ бе разформирован.

През април в Биркова беше открито новопостроено училище. След дълги години на обучение в преместваема постройка и при лоши условия, учениците на ОУ “д-р Петър Берон” от велинградското село влязоха в чисто нова сграда на стойност 2,6 милиона лева.

Обновяването на детските кътове в областния център продължи с монтирането на нови съоръжения в Градската градина. По традиция през пролетния месец се проведе и кампанията за „По-чист, по-зелен и цветен Пазарджик”.  Тази година ДГ“ Здравец“ организира своя мини кампания за почистване и засаждане на дворните пространства с участието на деца, учители и помощник възпитатели. В рамките на три дни близо 170 фиданки бяха засадени и на територията на Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР по инициатива на ръководството на центъра и с помощта на Академията на МВР, Държавните горски стопанства Белово, Ракитово и Алабак.

Община Панагюрище отличи посмъртно Томи Наплатанов с наградата „Любородие“, а синът на Томи, Калоян дари наградата на местното училище „20 април“.

Младите състезатели на СК „Кодокан“ и Спортното училище завоюваха пет златни, два сребърни, два бронзови медала и отборно второ място на Държавния шампионат по самбо за момчета и момичета, юноши и девойки младша възраст, а големите момчета от  „Хебър“ завоюваха историческа първа шампионска титла!

Ето го триумфа! Хебър е на върха! Снимките го казват най-добре

Пазарджишкият отбор игра вдъхновено и мобилизирано и успя да спечели така жадуваната титла. След перфектния сезон, в който завършиха първи, волейболистите ни вдигнаха трофея и бяха посрещнати като истински шампиони. Площадът пред спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик се изпълни с хора, които нетърпеливо очакваха своята голяма любов – отборът на волейболния „Хебър“.