През празничните дни и в началото на следващата седмица ще духа до умерен, северно от планините и в Източна България, временно силен югозападен вятър. Облачността ще е променлива, в събота все още предимно висока и средна, а през следващите дни ще се увеличава и вплътнява, ще е по-често значителна.

От понеделник се повишава вероятността за валежи от дъжд, отначало слаби и само в отделни райони в югозападната половина от страната, към средата на седмицата – на повече места, а и в южните и източните райони са възможни значителни количества.
Преобладаващите дневни температури ще са между 8° и 13°, на места в Северна България и източните райони до около 16°, а минималните ще са положителни. Към сряда-четвъртък със запад-северозападен вятър температурите ще започнат да се понижават, уточняват синоптиците.

Утре за София максималната температура ще бъде 8 градуса, по Черноморието 11-12, в северните райони 9-13, в Южна България 8-10 градуса. В неделя ще превали дъжд на места, а температурите ще са между 8 и 13 градуса, за София 10.