Установен и задържан е мъж, прегазил с автомобила си куче, съобщиха от ОД на МВР в Пазарджик. Както вече стана ясно в петък вечерта в социалните мрежи бе разпространен клип, на който се вижда как водач на джип преминава през лежащо в страни на пътя куче.

След получаване на сигнал в РУ-Пазарджик бе създаден екип от служители на сектор „Криминална полиция”, които предприеха действия за неговото изясняване. Установено е мястото, където е станал инцидента и е проучен детайлно оригиналния видеозапис от охранителна камера на къща в пазарджишкото село Мало Конаре.

Пострадалото животно е било транспортирано от граждани в тежко състояние, във ветеринарна клиника и оставено за лечение. В резултат на проведените действия органите на реда установили, че водилото е собственост на 52-годишен мъж от Пазарджик, който към момента на случилото се е бил и негов водач. Днес той е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. По случая е образувана преписка, която е докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик.