Сериозни контролни мачове ще изиграе футболният тим на Хебър(Пазарджик) по време на 40-дневния си подготвителен цикъл. Това става ясно от обявената програма за зимната подготовка на отбора. Хебърци ще бъдат събрани на първи сбор след коледната вакация в началото на идната седмица, но по традиция същинския старт на подготовката ще бъде предшестван от провеждането на функционални и медицински изследвания и тестове.
След тях Николай Митов ще започне с тренировките по същество, които до 15-ти януари ще се провеждат на спортна
база „Георги Бенковски“ в Пазарджик. Първата си контрола пазарджиклии ще изиграят на 13-ти януари срещу Славия(София).
Два дни по-късно отборът ще замине на двуседмичен подготвителен лагер в Аталия, Турция. Там хебърци ще се готвят с двуразови занимания, ще изиграят и 5 международни проверки. В първата от тях „зелените“ ще срещнат руския Краснодар II.
Спарингът е насрочен за 22-ри януари.
На 26-ти хебърци ще премерят сили с елитния косовски тим на Дукаджини(Кина). За 29-ти януари е планувана проверка с Ротор(Волгоград). Последните си две контроли на турска земя Хебър ще изиграе на 1 и 2-ри февруари, като  противниците за тях в момента се уточняват. След завръщането си от лагера в южната ни съседка хебърци ще продължат подготовката си  в домашни условия, като ще ще изиграят и още една, последна проверка –
на 12-ти февруари срещу елитния Локомотив в Пловдив. Това ще бъде и генерална репетиция за момчетата на Николай Митов преди първия официален мач на тима за 2022-ра година – гостуването на ФК Созопол.
 
Програма на Хебър за зимната подготовката:
3-6 януари – медицински и функционални прегледи, тестове
7-15 януари – подготовка в Пазарджик
16 януари – 4 февруари – лагер в Анталия, Турция
7 – 18 февруари подготовка в Пазарджик
Контролни срещи:
Славия – Хебър(13.01)
Хебър – Краснодар II(22.01 в Анталия)
Хебър – Дукаджини(26.01 в Анталия)
Хебър – Ротор-Волгоград(29.01 в Анталия)
Хебър – уточнява се (01.02 в Анталия)
Хебър – уточнява се(02.02. в Анталия)
Локо(Пд) – Хебър(12.02. в Пловдив)