Двама извършители на кражби са установени от служители на полицейските управления в Септември и Пазарджик. В първия ден от годината 62-годишен мъж от Септември подал сигнал в местното полицейско управление за извършена кражба на пари от магазин за хранителни стоки, който бил негова собственост.

Апаш разбил стъклопакет на единия от прозорците и проникнал в търговския обект, откъдето отмъкнал наличните оборотни пари. В резултат на проведеното разследване полицаите от управлението в Септември установили, че автор на посегателството е 12-годишен тийнейджър от същия град. С него работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.

Снощи в полицейското управление в Пазарджик бил получен сигнал от 21-годишна жена. Тя информирала органите на реда, че е извършена кражба на велосипеда ѝ.

На място пристигнал автопатрул и униформените предприели изясняване на случилото се. В резултат на проведените бързи заградителни мероприятия в близост до денонощен магазин дежурните екипи на РУ-Пазарджик засекли извършителя с велосипеда.

Оказало се, че това е 31-годишен мъж от пазарджишкото село Мало Конаре. Той е задържан, а велосипедът бил предаден доброволно от него на униформените полицаи. По случая се води бързо производство.