Кметът на Пазарджик Тодор Попов се срещна с младите спортисти от Спортен клуб „Тайгър Дожо Карате Киокушин“ и техните треньори семпай Методи Стойчев и Ивайло Деспотов, за да ги поздрави лично за успехите им и за инициативата в Мало Конаре да бъде създадена първата частна спортна зала.

„Държах да дойда тук лично, за да мога да Ви поздравя, защото направеното от Вас в Мало Конаре е достойно за уважение и трябва да бъде оценено с необходимото внимание. Това е първата спортна зала, направена като частна инициатива от жители на селото. Това е впечатляващо! Както е известно, аз подкрепям и обичам спорта, затова държах лично да засвидетелствам своето отношение на уважение към Вас. Искам да Ви поздравя и да ви пожелая здраве, както се казва в един стар девиз: „Здрав дух в здраво тяло“ – ние трябва да се грижим и за духа, и за тялото. Спортът калява много. Това е начин на живот, философия на живот, но от особено значение е и човек да се занимава с това, което му харесва. Всеки трябва да направи избора си с какво иска да се занимава.“, обърна се към спортистите и треньорите Тодор Попов.

Седемнадесет момчета и момичета от Мало Конаре тренират заедно със световната шампионка при юноши младша възраст Василена Петкова. „Радвам се, че на такава крехка възраст вие сте решили да се занимавате със спорт.

Това ще ви бъде много полезно в живота, ще ви даде самочувствие на победители, ще ви направи издръжливи, включително и психически здрави, което е много важно и ще ви даде духа на победата. Слушайте вашите треньори, вашите родители, учители, възпитатели. Това е важно, те ви мислят доброто и по този начин ще ви е по-лесно в живота, защото те споделят с вас своя опит“. Това заяви кметът Попов пред младите състезатели, като пожела на всички много нови успехи. Той заръча на децата да изпратят неговите благодарности към родителите, които са направили избора да ги насочат към спорта. Тодор Попов поздрави и кмета на Мало Конаре Димчо Караиванов за усилията, които кметството полага, да поддържа терените и базата за спорт и културни дейности.