Благодарение на бързи и адекватни действия екипи от ОДМВР-Пазарджик и ЗЖУ-Пловдив заловиха мъж превозващ нелегални мигранти. В петък в района на 80-ти километър автопатрули подали сигнал със стоп-палка на водач на микробус „Мерцедес“ пътуващ по посока за София.

Вместо да спре шофьорът натиснал педала на газта и продължил по пътя си. Няколко километра след това при проведени заградителни мероприятия от служители на полицейски участък „Лесичово“, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик и екип на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив возилото било спряно. Оказало се, че водачът му е 24-годишен мъж от София.

В товарния отсек на буса той превозвал девет души, които се оказали нелегално пребиваващи на територията на страната ни чужденци. Те били поети от служители на група „Миграция“, които установили, че мигрантите са сирийци, всичките без документи за самоличност.

Деветимата са транспортирани и настанени в Специализиран дом за временно настаняване на чужденци. Мъжът, който ги е превозвал е задържан в ареста за срок от 24 часа, а возилото е иззето. По случая е образувано досъдебно производство.