За смисъла да правиш добро всеки ден, за емоциите, за приятелството, за семейството, за това-познаваме ли себе си, говорихме днес с четвъртокласниците от Начално училище „Васил Друмев“-Пазарджик, съобщиха от училището.
Поводът за дискусията е издадената „Малка книжка за големи добротворци“ от Община Пазарджик, която всички четвъртокласници от училището получиха като подарък – 4 „а“ клас с учители Сузи Минева и Атанас Лукайчев и 4 „б“ клас с преподаватели Спаска Георгиева и Йорданка Йорданова.
Автор на изданието е секретарят на МКБППМН Бисерка Трайкова, а илюстрациите са дело на младата художничка Татяна Желева.
Помагалото има за цел по забавен и достъпен за децата начин да помогне за развиване на когнитивните, поведенчeските и емоционалните умения на учениците в начална училищна вързаст, като акцент е общуването с родителите.
Книжката е съставена само от работни листове, а в нея са включени различни игрови и рисувателни методики, като дори децата могат да влязат дори в ролята на журналисти и да интервюират своите родители.