Сотир Цацаров подава оставка като председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това потвърдиха за NOVA от КПКОНПИ.

Това стана ясно след изнесена информация на 13 януари, когато в писмен отговор до в.“24 часа“ за законовите промени по линия на КПКОНПИ той написа следното: „Ще коментирам декларираните намерения за законодателни промени следващата седмица, след като изпълня своето решение да подам оставка като председател на КПКОНПИ. Ще поискам да бъда освободен от тази длъжност, считано от 1 март, до когато ще внеса в Народното събрание годишния отчет за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този отчет ще говорят повече от празните политическите декларации и обвинения. Разбира се, ще обявя ясно и мотивите за оставката си“.

Бившият главен прокурор оглавява КПКОНПИ малко повече от 2 години, след като встъпи в длъжност като неин председател на 20 декември 2019г. Именно тогава първият шеф на комисията Пламен Георгиев подаде оставка заради скандал с незаконно барбекю върху терасата на своя дом и беше назначен за консул във Валенсия.