Снимка: Лъчезар Урушев
Двукратно отлагания концерт по повод връчването на наградата „Сладкопойна чучулига“ за 2021 г. ще се проведе утре вечер на голяма сцена в ДКТ“Константин Величков“ – Пазарджик, съобщиха от Ансамбъл „Пазарджик“. За 18:00 часа е насрочен традиционният тържествен концерт, на който официално ще бъдат връчени наградите за творчество „Сладкопойна чучулига“.
Призът се дава за творчески постижения на изтъкнати творци и художествени колективи от Пазарджик и региона и принос в областта на изкуството и културата. Идеята на Сдружение „Общество за музика и танци“ се реализира с финансовата подкрепа на Община Пазарджик.

Тазгодишната церемония на сцената на Драматично – куклен театър „Константин Величков“ ще е 21-ва поред. Ансамбъл за народни танци и песни „Пазарджик“ и танцов състав „Чудесия“, народните певици Стоименка Недялкова и Виолета Маринова са част от програмата на награждаването.

Традиционно паричната награда се връчва от кмета на града Тодор Попов, а статуетката – от областния управител. Входът за церемонията е свободен.