Инициативна група, организира подписка в помощ на дъщерята и приятелката на Тодор Ташев от „Хора за хората“,  с която да се подсигури жилище на приятелката му е невръстната му дъщеричка.
Подписката ще бъде в неделя на Тортата. Който желае, може да мине на хорото и да я подпише. По – долу съм дал текста в нея, съобщи Михаил Резов, участник в инициативата „Хора за хората“.
ДО КМЕТА
НА О Б Щ И Н А П А 3 А Р Д Ж И К
МОЛБА
от
Гражданско обединение „В памет на Тоше“, с участието на гражданска инициативата „Хора на Хората“ – Пазарджик
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПОПОВ,
Гражданско обединение с участието на гражданска инициатива„Хора на хората“ – Пазарджик, Ви представяме подписка на хората в това обединение, за подпомагане на съпругата и детето на нашия покоен гражданин, общественик и приятел „В памет на ,,Тоше“. Тодор Ташев бе част отгражданска инициатива „Хора на Хората,, – Пазарджик, която съществува от 6/шест/ години. Като нейната основна цел е възобновяване и съхраняване на стара българска традиLIия, да се играе българско хора на мегдана, всяка неделя. Възобновявайки и продължавайки тази традиция, всяка неделя на тортата в гр.Пазарджик, се извиват български хора, събирайки млади и стари на хорото, заучавайки български хора от многообразието на българските фолклорни области.
Тодор Тошев активно участваше в тази чудесна гражданска инициатива „Хора за Хората“, като озвучител на хората, със своя собствена техника и музика. Всичко това го правеше доброволно и с голяма удоволствие.
Включвал се е и в други обществени дейност, в група от гр.Пазарджик за събиране на дрехи, храна, домакинска техника за подпомагане на социално слаби от Общината. За празниците е подпомагал възрастни и самотни хора с доставянето им на хранителни пратки.
Всичко това „Тоше“ го правеше с голямо вътрешно убеждение, че го върши в полза на хората и го чувстваше, като своя съдба, докато смъртта не го отдели от нас.
Тодор Димитров Ташев е роден на 01.05.198Зг.в гр.Пазарджик, роден със сърдечен проблем „транспозиция на големите артерии“ и е едно от 5-те деца в България, оцелели след операция по Сенинг, извършена от професор Чирков. След извършената операция, като е поставен електро стимулатор /пейсмейкър /, Тодор успява да израсте, учи, работи, както в производството, така и в обществени дейности.
На 08.05.2021г. , въпреки големите усилия на лекарите в отделението за сърдечно – съдова хирургия в МБАЛ „Хигия“ гр. Пазарджик Тодор Ташев почива, вследствие на сърдечен проблем.
Между временно, Тодор чакаше дете от приятелката си, с която живееха заедно. Само 2/два / дни след смъртта на Тодор, се ражда неговата дъщеря – Стела в МБАЛ ,,Хигия“ гр.Пазарджик. Той така и не дочака да види дъщеричката си.
Младата майка Нонка Минова, живее с детето и възрастната си майка в с.Априлци, тя изпитва големи затруднения с отглеждането на детето, липсата на ефективна лекарска помощ за детето,силно ограничен обществен транспорт, лоши битови условия, банята и тоалетната се намират далеч от жилищната страда, която е стара паянтова постройка, състояща се от две малки стаи и коридор, избено помещение ползващо се за кухня, всичко това много затруднява младата жена за отглеждането на детето.
Уважаеми Господин Попов, голямата ни Молба към Вас, е майката на Стела, Нонка Минова, като самотна майка, която разчита единствено на доходите от майчинството си и не може да позволи жилище на свободен наем, да бъде подпомогната с общинско жилище от фонда на Общината, тъй като се нуждае от добри условия за отглеждане и възпитанието на детето си, за да израсте в една по-добра среда, жизненоважна, за възпитанието и отглеждане на Стела.
Прилагаме списък с подписите на хората от Гражданското обединение.