Държавното първенство по джудо за мъже и жени ще се проведе в Пазарджик на 22 и 23 януари. Състезанието е първото за годината и е от особено важно значение за спортистите, защото на него ще се определи разширения състав на Националния отбор по джудо за Европейското първенство през април, на което България е домакин.

Заявка за участие до сега за направили над 400 състезатели от цялата страна. Организатори на турнира са СК „Кодокан“ и Българската федерация по джудо с любезното съдействие на община Пазарджик.

В оспорваната битка за медали ще се включат и 30 състезатели на СК „Кодокан“ и Спортното училище. В надпреварата при мъжете влизат 18 джудисти от „Кодокан“, като сред тях правят впечатление имената на силни състезатели като Мариян Палев, Христо Вълков и Емил Вълчев – и тримата ученици в Спортното училище. При жените участие ще вземат 12 състезателки. Тук се залага на Радина Сербезова и младата надежда Моника Шопова, също ученички с Спортното училище. За съжаление заради заболяване участие няма да вземе нашата отлична джудистка Мария Малинова.

Състезанието ще се проведе без зрители, а всички състезатели ще преминават през строг медицински контрол, за да се осигури безопасно провеждане на състезанието.