Шест бебета се родиха в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик в навечерието на Деня на родилната помощ, съобщиха от здравното заведение. От началото на 2022 година в отделението на бял свят са се появили 32 новородени, от които 19 момчета и 13 момичета. 600 са бебетата, родени в МБАЛ-Пазарджик през 2021г. От тях 309 са момченца, а 291 са момиченцата.
Поздрав от кмета Тодор Попов – ТУК
Отделението по Акушерство и гинекология отбеляза професионалния си празник със скромно тържество. Тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужиха енорийския свещеник отец Димитър Христев и отец Стефан Йорданов. В празничния ритуал „миене на ръце“ се включи 33-годишната родилка Анета Прокопова, която само преди ден роди своята дъщеричка Йоанна. Тя символично изми ръцете на началника на АГ отделението д-р Илиян Траянов и старшата акушерка Стефка Танева. В ритуала се включи и операционната акушерка Виолета Петрова, която беше избрана за Акушерка на 2021година.
Много здраве и още по-големи професионални успехи и пожела старшата акушерка Стефка Танева. Лесно да се раждат бебетата през 2022г си пожела началникът на отделението д-р Илиян Траянов. „АГО на МБАЛ-Пазарджик бележи ръст в раждаемостта, което е най-точният критерий за добрата работа и за доверието на пациентите“, отбеляза д-р Траянов. Той пожела на всички работещи в АГО и Неонатологично отделение здраве в семействата, защото това е най-важното и да продължават да са все така отдадени на работата и професията, която е много тежка.
„Когато се работи със сърце работата не само, че не натоварва, но и носи много позитивни емоции, които ние всеки ден изпитваме с раждането на нов живот. Бъдете здрави, бъдете благословени и нека тази година да е по-спокойна и по-успешна за всички в цялата болница“, пожела още д-р Илиян Траянов.
Началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова също поздрави всички колеги от двете отделения. Тя благодари и на всички майки, които са избрали да родят своите деца в МБАЛ-Пазарджик. Д-р Пиронова обеща да продължават да се грижат с много обич и все така добре за новородените. Най-малкото бебе родено и спасено от екипите на двете отделения е Исус, който се ражда на 6 октомври 2021г. в 26-та гестационна седмица и тежи при раждането си едва 850 гр. За него в Неонатологично отделение се борят в продължение на 2 месеца.
Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов определи 21 януари като ден на новия живот. Той подчерта, че резултатите на Отделението по акушерство и гинекология и Неонатологично отделение говорят за това, че областната болница в Пазарджик заема водещо място не само в област Пазарджик, но и в страната. „Стараем се да закупуваме все по-нова апаратура и привличаме нови специалисти. Благодаря Ви за вашата работа. Пожелавам Ви повече здрави бебета. Бъдете здрави и амбициозни и продължавайте да носите радост на много семейства“, каза в приветствието си д-р Темнилов.
Кметът Тодор Попов, който беше гост на тържеството заяви, че иска да засвидетелства своето уважение към всички, които работят в двете отделения.
„Вие сте хората, които с труда си правите едно от най-важните неща да помагате в божието чудо-даването на живот. Да си пожелаем тази година всички предизвикателства, свързани със зарази и болести да отшумят. Пожелавам Ви да се радвате на живота, да сте здрави и да бъдем малко по-добри всеки ден, не само на празниците. Постигнатите от вас резултати са повод за гордост“, допълни кметът Тодор Попов.