Децата от село Паталеница изненадаха приятно своите китайски приятели

Първокласниците от село Паталеница поздравиха дипломатите от Китайското посолство в България по случай настъпването на Новата година на тигъра.

Децата, заедно със своя класен ръководител Диана Баташка, успяха да направят китайски фенери, които закачиха на дърво в класната си стая. Учениците от ОУ „Константин Величков“ нарисуваха символа на новата 2022 година – тигъра и собственоръчно изписаха „Честита Нова година“ с китайски йероглифи, за което им помогна Йолина Василева, създател на фейсбук страничката „С обич от Китай“.

„Беше „страшна“ забава, децата с голямо любопитство и нескрит ентусиазъм успяха да направят този новогодишен поздрав“, сподели класният им ръководител Диана Баташка.

Освен красиви снимки, децата успяха да запишат и видео с поздрав на китайски език, който всеки може да използва на 31 януари в 00:00 часа, когато настъпва и Новата година на тигъра. Ето как изглежда и той: 新年快乐!- “Син Ниен Куай Лъ”!

Припомняме, че през 2021 година дипломатите от Китайското посолство в България посетиха село Паталеница с цел екотуризъм. Те се полюбуваха на красиви гледки с лавандула, браха череши и разгледаха Баткунския манастир.