Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Илия Илиев взе участие в представянето на брандиран вагон от теснолинейката с фолклорни мотиви от целия свят. Събитието се проведе на гара Септември по инициатива на Art4Diplomacy, преди седмица, а на място дойде и американската посланичка Н.пв. Херо Мустафа. Целта е да се промотира културното наследство, туризъм и обществен живот.

Културният проект „Галерия на колела – мостове между народите“, съчетаващ елементи от близки и далечни страни, бе представен от художник Петя Илиева в присъствието и на посланици от пет континента.

При прозрачни процедури на обществени поръчки Министерството на транспорта и съобщенията ще разчита на всички компании, независимо от коя държава са, да помогнат за развитието на железопътния транспорт, заяви зам.-министър Илия Илиев. Той отбеляза, че теснолинейката Септември-Добринище е желан маршрут за български и чуждестранни туристи и са необходими постоянни инициативи в подкрепа на това. Илиев бе категоричен, че усилията на МТС са целенасочени в посока за ускорено развитие на железопътния транспорт.