Една жена е починала в резултат на тежка катастрофа вчера. Както вече съобщихме нейната самоличност е в процес на изясняване. Сигнал за случилото се бил подаден около 14.45 часа на телефона за спешни повиквания-112. По първоначални данни два автомобила са се блъснали в района на 102-103 километър в платното по посока за София. Веднага към мястото били насочени полицейски екипи, екип на пожарната от Стамболийски и линейка на „Спешна помощ“.

Пристигайки униформените установили, че ударът е между лек автомобил „Тойота“ и джип „Рендж Ровър“. След сблъсъка двете возила са се самозапалили. В резултат на това е починала жената управляваща леката кола.

Водачът на джипа, който е 36-годишен мъж от Пловдив е транспортиран в болница с леки травми и наранявания. Тестван е за употреба на наркотици и  алкохол, като пробите са отрицателни. Предприети са действия за изясняване самоличността на починалата в леката кола жена, но към момента тя не е установена. Причина за това е напълно изгорелият автомобил, чиито водач е била тя.

Докато са обработи местопроизшествието и бъде извършен оглед се наложи временно да бъде затворено платното по посока за София. По случая е образувано досъдебно производство. Продължават полицейските действия по неговото изясняване.