С Указ на Президента на Република България на 27.02.2022г. /неделя/ са насрочени частични избори за кметове на кметствата в село Величково, общ.Пазарджик и село Ветрен дол, общ.Септември, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

В тази връзка се предприемат комплекс от мерки за подготовката и осигуряване на нормалното протичане на изборния процес. Екипи на полицията ще следят за нормалното протичане на изборния ден в двете населени места, за спазването на обществения ред и спокойствието на гражданите.

Инспектори от РСПБЗН-Пазарджик и полицейски служители са извършили проверка на помещенията за гласуване. Ръководствата на ОДМВР, РУ-Пазарджик и РУ-Септември са в контакт с областната администрация и Общинските избирателни комисии. От пристигането им на територията на общината всички изборни материали и машини за гласуване ще бъдат под полицейска охрана.

Припомняме, че по време на изборите полицаите ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите.

При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на полицията могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и РУ-Септември ще работят на 26 февруари /събота/ от 08.30ч. до 17.30ч. и 27 февруари /неделя/ от 08.30ч. до 18.30ч. Ще бъдат връчвани изработените лични карти на гражданите, които ще гласуват, а на тези които  са ги загубили, повредили, унищожили или са им откраднати ще им бъдат издавани удостоверения за гласуване.