Кметът Тодор Попов благодари на децата, учителите и родителите за това, че са съпричастни към идеята за празничната украса на дворните пространства. Всички детски градини в община Пазарджик са празнично украсени по повод Първи март и са готови да посрещнат, както своите възпитаници и техните родители, така и баба Марта с настъпващата пролет.

Инициативата е съвместна – на Община Пазарджик и на всички общински детски заведения, като идеята е създаването на позитивна и празнична атмосфера, която да породи усещането за ново начало и пролетни емоции в края на зимата. В изработването на различни елементи от украсата с голямо желания и творчески решения са се включили и голяма част от родителите.

По повод празника кметът на община Пазарджик Тодор Попов посети ДГ „Юрий Гагарин“ и подари на малчуганите познавателни книжки и комплекти за изработване на оригами.

„Дойдох, за да ви благодаря, дечица, наистина, много сте добри! Това, което видях тук, ме впечатли наистина! Искам да благодаря и на вашите госпожи, разбира се и на директора на  детската градина!” С тези думи кметът Тодор Попов се обърна към децата от ДГ „Юрий Гагарин”. Той им заръча да поздравят и родителите си и да им благодарят от негово име за това, че са съпричастни и помагат на децата да постигат целите си.

„За възпитанието на децата е важно да усещат празничната атмосфера, да виждат красивото, радвам се, че и родителите също откликнаха, затова искам да им благодаря, че се включиха в празничното украсяване на дворовете. Защото винаги след зима идва пролет. Преживяхме много перипетии през последните години, но съм убеден, че хубавото предстои и трябва да бъдем позитивни! Пожелавам Ви повече усмивки, повече настроение, да бъдете здрави и да изпълвате с радост живота на вашите родители и на вашите учители!”, пожела на децата кметът Тодор Попов.

Директорът на ДГ „Юрий Гагарин” Жосефина Сертова благодари на кмета от името на целия колектив на детската градина – „за доверието, за съпричастността и съдействието през тези години, в които ни давате възможността да бъдем част от добрите случвания в нашия град”. Тя връчи на кмета проект на детската градина, наречен „Цветни детски усмивки”, за реализацията, на който ще разчитат на съдействие от Общината.