Писателят Стоян Влахов ще представи своите книги в читалище „Будители – 2004“ в гр. Септември утре, в 13 часа. Събитието е по покана на местните почитатели на писаното слово, които ще имат възможността да се запознаят лично с автора и неговото творчество. Преди броени дни от печат излезе сборникът „Разкази за вчера и за днес“, а преди него Стоян Влахов е издал „Комита“, „Внучката на дядо Никола“ и „Момичето от дълбините“.

В първата от трите книги се разказва за историята на Априлското въстание и последвалите събития в селата Калугерово, Лесичово и други селища от региона, които са взели дейно участие в подготовката на въстанието. „Внучката на дядо Никола“ е художествено пресъздадена житейската съдба на девойка, която става жертва на похищение от турския поробител.

„Момичето от дълбините“ е една фентъзи любовна история, която ще се хареса на млади читатели, а сборникът разкази отразява нашето съвремие, буквално от „вчера и днес“.

ЗА НЕГО

Стоян Ангелов Влахов е роден през 1953 година в село Калугерово, община Лесичево. Женен с две деца и три внука.Придобива Висше образование от ПУ Паисий Хилендарски, със специалност – Българска фиология. Работил като учител, кадрови офицер от МВР и министерството на правосъдието. Офицер от резерва. Член на управителния съвет на спортен клуб Спартак –Пазарджик за подготовка на кикбоксьори и каратисти