Със заповед на министъра на вътрешните работи е образувано дисциплинарно производство срещу Началник – сектор „Икономическа полиция“ в Пазарджик Неделка Преждарова, заради извършена от нея кражба от търговски обект, съобщи БНР.

Високопоставената служителка е хваната  да краде козметика от аптека, което е записано от видеокамери. Сигналът веднага е подаден в Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, откъдето след кратко разследване данните за престъплението са потвърдени.

Неприятният инцдент веднага е докладван на министър Бойко Рашков, който е разпоредил дисциплинарното производство за тежко нарушение на служебната дисциплина. Нарушени са правилата и нормите на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и с действията си служителят е уронил престижа на службата, съобщават от вътрешното министерство.

Материалите по случая са изпратени на прокуратурата. Най-вероятно висшата служителка ще бъде дисциплинарно уволнена, коментират близки до разследването.

Дипломирана учителка, Неделка Преждарова влиза в системата на МВР като дознател, като с времето е повишена до шеф на отдел и накрая до началник сектор „Икономическа полиция“.