На територията на Отделението по съдова хирургия в УМБАЛ „Пълмед“ бе инсталиран последно поколение мобилен ангиографски апарат тип С-рамо на технологичният гигант Siemens Healthineers Апаратурата се използва при извършването на интервенционални и хибрифни процедури на съдовата система, изискващи рентгенов контрол.
Образната система, с която разполага лечебното заведение е с висока резолюция и 16 битова дигиталната обработка на сигнала, което определя безкомпромисно качество на образите във всички позиции на рамото. Апаратурата е произведена през 2022г. и предлага на съдовите хирурзи максимални удобства за работа.
Ключово предимство на апарата е наличието на интегрирани в самия детектор на апарата пуш-бутони за пълно управление на рамото и спирачната система. Това заедно с вградения лазерен локализатор позволяват бърза, лесна и прецизна работа от самия съдов хирург директно върху оперативното поле, като в същото време спестява време за обяснения и комуникация между оператора и обслужващия персонал.
“Новият мобилен ангиографски апарат на фирмата Siemens е с наистина огромни възможности, които улесняват много ендоваскуларните и хибридните процедури и операции, които извършваме и разширяват много възможностите за лечение на най-разнообразна патология на периферните артерии. Високото качество на образите и широките възможности на апарата, дават възможност и за ендоваскулано протезиране на аневризми на коремната аорта, един от най-съвременните, безопасни и атравматични методи за лечение на тази особено тежка патология”, коментира д-р Николай Михайлов, началник на Отделението по съдова хирургия в УМБАЛ „Пълмед“.
Повече информация вижте тук:👉https://bit.ly/3JwXZ8q