В сградата на СЛРД “Сокол 1893” в Пазарджик, се състоя среща на заместник – изпълнителния директор на ИАРА , госпожа Ваня Стаматова с представители на риболовни организации от Пазарджишка област и Национално сдружение за развитие на водоемите, съобщиха от Сдружението.

Срещата бе по повод заповедта за разрешаване на нощния риболов, в която язовир Батак беше почти напълно пренебрегнат. Хубаво е, че срещата беше инициирана от директора на ИАРА Христо Панайотов, който научавайки за брожение сред местните риболовци, сам предлага да се изяснят проблемите в открит разговор с риболовната общност.

Срещата премина много диалогично, като проблемите на местните риболовци срещнаха разбирани от представителите на изпълнителната агенция. Обсъдиха се редица въпроси, като г-жа Стаматова пое ангажимент да предложи промяна на заповедта.

Както и да се развият нещата, едно е сигурно – диалогът и взаимното доверие са начина за решаването на наболели проблеми между държавните органи и различните общности. Благодарим на ръководството на ИАРА и пазарджишките риболовци за ползотворната среща.