Мисъл на революционера Георги Раковски и неговия портрет са нарисувани в близост до спортна зала „Васил Левски“ и едноименния площад в Пазарджик. Изображението е направено от момче и момиче, които са наложили шаблони и са оцветили с черен спрей посланието си. Точното му местонахождение е близо до стълбището, което свързва, чрез пешеходна зона, улица ул. „Генерал Гурко“ и площад „Васил Левски“ в Пазарджик.

„Човек, който не знае и не прави нищо добро за отечеството си, той е подобен на едно безсловесно животно, което живее на света само и само да се прехрани!”

Тези думи на Георги Раковски не само са актуални и днес, но и описват за съжаление състоянието на голяма част от народа ни, който е завладян от егоизъм, нихилизъм и пагубния стремеж за преследване на материални блага.  Думи като родолюбие, чест и жертвоготовност са изгубили своя смисъл и значение.

По време на почистването и рисуването някои минувачи поглеждаха с недоумение случващото се, но много други се зарадваха и изказаха своите поздравления и подкрепа. Имаше такива, които дори предложиха своята помощ, разказаха авторите на графита. Той е дело на представители на Български националистически съюз, които по този начин са отбелязали 201 г. от рождението на Георги Раковски.