С подобаваща церемония тази вечер феновете на ВК „Хебър“ посрещнаха своите шампиони и третата им купа в областния град. Площадът пред спортна зала „Васил Левски“ гъмжеше от хора в 18.30 ч., когато обичайно започват мачовете на любимия отбор. Най-нетърпеливи за появата на шампионите бяха малките спортисти, които скандираха името на пазарджишкия тим. Компания им правеше талисманът – тигърчето Хебър, който дирижираше скандиращото множество. Сред публиката бяха и голяма част от хората, които снощи видяхме в спортна зала „Младост“. Голяма част от тях бяха прегракнали от викане по време на вчерашния триумф на „Хебър“.

Преди да се появят волейболистите пристигна кметът на Пазарджик Тодор Попов, той пътува заедно с волейболистите към града по-рано днес през деня, след като снощи в Бургас състезателите на Хебър триумфираха с втората си титла в първенството при мъжете – efbet Супер Волей, след като се наложиха над домакина Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:1 гейма в третия мач помежду им, изигран в зала „Младост“ в морския град.

Половин час след уреченото време започна и церемонията.

След встъпителните думи на кмета Тодор Попов започнаха да излизат и хората от треньорския щаб на отбора, които бяха посрещнати с ескалиращи аплодисменти.

Сред публиката имаше екипи на Бтв, Нова ТВ, БНТ и местната „Телемедиа“.

След като водещият повика статистика Айкут Айгън, пред ентусиазираната публика се появиха и Славейко Катранков, Велчо Соколов, Данаил Милушев, Николай Димитров и Мартин Коста, дойде ред и на строгият, но справедлив треньор Камило Плачи.

„Сезонът беше перфектен за нас. Трябва да кажем, че отборът ни беше много силен. Не е лесно да печелиш винаги, защото примерно срещу Нефтохимик имахме доста трудни и тежки мачове, както и срещу Дея. Поздравявам съперниците ни, но голямо „Благодаря!“ на моя отбор и щаб, искам да благодаря и на клуба, който ми помогна за моя личен проблем. Направихме сезон без загуба, спечелихме всичко възможно и тази вечер ще бъде празник“, сподели щастливият Плачи. Не знам дали ще се правят по-добри неща догодина, единственото сигурно нещо е, че оставам в Пазарджик. Играхме три финала точно срещу Нефтохимик, така че имам голямо уважение към тях.“, каза още италианският наставник на шампионите.

Той бе посрещнат от кмета Тодор Попов, който не пропусна да благодари на всеки един от членовете на техническия щаб, а след това и на волейболистите.

Най-много овации по време на представянето събраха Якопо Масари и Теодор Салпаров, но шоуто все още предстоеше.

С радостни възгласи беше посрещнат и великолепният Тодор Алексиев, както и Брадли Гънтър, който се появи преди Иван Станев и купата. Вижте как стана това.

Малко по-късно публиката буквално се „взриви“.

През 1947 г. Чавдар (Пазарджик) става шампион на България, така че на практика това е трета титла за Пазарджик, но втора под името Хебър. „Със сигурност преди сезона не сме мислили, че ще завършим непобедени. За нас беше важно да постигнем целите си, а именно да спечелим трите трофея в България и да направим добър пробив в Европа, но не мислехме за такъв непобеден сезон. Чувството е неописуемо. Това е върховно спортно постижение, както го коментирахме и с момчетата. Благодаря на отбора, на партньорите ни и на кмета. Чувството е страхотно“, каза Александър Иванов. „Мислех си и преди финалния плейоф, че Нефтохимик е много подценяван отбор и не им се обръща необходимото внимание, а те имат много качествен състав, с качествен треньор. Така че аплодисменти и адмирации за това, което те постигнаха през този сезон. Но истината е, че това, което ние направихме беше стъпка нагоре, надградихме във всяко отношение и резултатът е на лице“, допълни шефът на Хебър.

 

След церемонията всички фенове и журналисти можеха да се снимат и разговарят с волейболистите.