Новият областен управител на Пазарджик Андрей Гечев встъпи в длъжност днес, той получи символично властта от досегашния губернатор Иван Васев.
Андрей Гечев има образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Икономика на индустрията“, притежава управленски опит от частния сектор, както и професионален опит в осъществяване на преподавателска дейност. Той е роден в Пазарджик и е завършил е средното си образование тук. Той е на 38 години. Той е избран за поста от „Продължаваме промяната“. В момента е и областен координатор на партията. Работил е в частния сектор.
Иван Васев овакантява поста по собствено желание. Припомняме, че той е роден през 1969 г. в град Пазарджик. Завършва академията на МВР, специалности: „Охрана на обществения ред и борба срещу престъпността” и „Право”. В кариерата си е преминал през различни изпълнителски и ръководни нива в системата на МВР – разузнавач, началник група и началник сектор „Криминална полиция“ при РУ „Пазарджик“. От 2014 г. до 2015 г. е зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пазарджик. От 2016 г. е адвокат в Адвокатска колегия Пазарджик.
Назначен е за областен управител на област Пазарджик с решение на МС от 19.05.2021 г.