Бюст-паметник на дългогодишния спонсор и президент на ФК Балкан Васил Гешев откриха днес на стадиона в родното му село Варвара. Скулптурата е дело на проф. Стефан Лютаков. Сред гостите на събитието, което бе част от мероприятията по повод 70-годишнината на ФК Балкан бяха областният управител на Пазарджик Андрей Гечев, кметът на Община Септември Васка Рачева, кметове на кметства, голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов и др.

„Познавах лично Васил Гешев приживе и това ми помогна да направя тази по моя скромна оценка сполучлива скулптура. Важното е такива е случай е да влезеш в душата на човека. Иначе не става само по снимки“, коментира творбата си проф. Стефан Лютаков.

Бюст-паметникът на Васил Гешев с чието управление са свързани най-големите успехи на варварския футбол е ситуирана в началото на стадион „Балкан“, недалеч от мястото, където той гледаше мачовете на любимия си отбор в продължение на близо 30 години.

Очаквано, най-голям интерес сред множеството уважили церемонията за откриване на паметника фокусира звездата Димитър Бербатов, който в продължение на близо 40 минути раздаваше автографи и селфита с различни по възраст негови почитатели.

Венци и цветя на почит и признателност пред паметника на покойния Васил Гешев бяха поднесени от името на областната управа, община Септември, кметство Варвара, близките на бившия президент на ФК Балкан, от Димитър Бербатов и други.

Веднага след това някогашният център-нападател и голмайстор на националния отбор по футбол даде начален съдийски сигнал на благотворителния мач между домакините от Балкан и Чико-Бунара.

Събраните средства от тази среща ще бъдат предадени на семейството на внезапно починалия преди 2 седмици вратар на Спартак(Щърково) Тодор Милушев. За всички присъстващи организаторите на юбилея раздадоха овнешки курбан, който бе осветен от местния отец Кирил.