Екипът на Държавен архив – Пазарджик предлага за „Почетен гражданин на гр. Пазарджик и общината“ своята колежка изследователката Бистра Риндова.

Предложението на Ненка Иванова, ръководител на ДА – Пазарджик е подкрепено от ръководствата на читалищата „Христо Ботев“, „Пробуда“ и „Никола Вапцаров“, както и от Общобългарски комитет „Васил Левски“ – Пазарджик. За утре е насрочено заседанието на комисията, която трябва да определи носителя на това звание. Припомняме, че към момента са номинирани – бизнесменът Емил Йончев, треньорката по художествена гимнастика Виолета Георгиева и гросмайсторът Николай Нинов.

Бистра Риндова е родена на 27 септември 1947 г. Завършва СУ „Климент Охридски“ през 1970 г., а от 1971 г. започва работа в Сержантското училище в Стрелча, а по – късно то се премества в Пазарджик, където преподава български език и литература. С изследователска дейност се занимава от 1978 г. Има над петдесет публикации в научни и периодични издания. През 1995 г. издава първата част на книгата си „Страници от миналото на Пазарджик.“ През 1999 г. на бял свят идва втората част на книгата. Бистра Риндова е майка на три деца.

Ето как описват работата и личността на Бистра Риндова пазителите на историята ни.