Преподавателите от НСА „Васил Левски“ гл. ас. д-р Мария Янчева –  световен и европейски шампион по самбо, от катедра „Борба и джудо“, гл. ас. д-р Венета Петкова – ръководител на кандидат студентската кампания в НСА „Васил Левски“, студентът Стойко Сакалиев,, Ваня Йорданова – експерт по международна дейност и Ирина Радевска – ръководител по международна дейност бяха гости на учениците от Спортно училище град Пазарджик. Пред младите спортни надежди те представиха възможностите за обучение в Академията.

Гл. ас. д-р Венета Петкова поясни подробно начините на кандидатстване във висшето учебно заведение, различните специалности, които предлага академията и спортните дисциплини. Чрез специално изготвена презентация учениците бяха запознати с уникалната спортна и учебна база на НСА, като предпоставка за отлично образование и възможност за постигане на високи спортни постижения. Стана ясно, че завършилите Спортното училище влизат имат предимство при кандидатстване, а за спортистите с високи постижения се дава възможност да се обучават по индивидуален план. Студентите в НСА получават стипендии и за спортни постижения, имат на разположение всички удобства в кампуса на Академията.

Студентът Стойко Сакалиев разказа, че непрекъснато се организират интересни спортни курсове и игри, а студентите участват в обучението по спорт на малки деца и деца в неравностойно положение.

Европейската и световна шампионка по самбо Мария Янчева представи пред учениците част от видните спортисти на България, които са завършили и дори преподават в НСА. Сред тях са Димитър Бербатов, Кубрат и Тервел Пулеви, „златните“ гимнастички на България, Тереза Маринова и много други.

Срещата предизвика голям интерес сред учениците от Спортното училище, които се включиха във викторина с въпроси на спортна тематика и съответно получиха награди за отличните си отговори. Гостите отговориха и на многото въпроси, които учениците задаваха.

През следващата учебна година ще завърши първият випуск на Спортното училище и логично интересът към представителите на Спортната академия беше голям.