Транспортна компания „Хебър Бус“ АД и „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД, обслужващи вътрешноградския транспорт в областния център Пазарджик възстановяват движението по вътрешноградските линии, считано от 11:00 часа.

По-рано днес от двете транспортни дружества обявиха, ще се включат в националния протест на превозвачите – без блокади, а като преустановят курсовете в часовете 09:00 до 13:00, с идеята всеки служител да стигне до работното си място и всеки ученик да се яви безпрепятствено на годишната матура.

Поради постъпилите сигнали за множество пътници, останали неинформирани за протестните действия на местно ниво и с цел туширане на напрежението, с оглед на това пътниците да не стават заложник на липсата на диалог между бранша и правителството, движението ще бъде възстановено по-рано от обявеното.

Припомняме, че причина за националното недоволство в бранша е, че антикризисните мерки на правителството са крайно закъснели, а диалог с транспортното министерство няма. Очаква се правителството да представи антикризисния пакет от мерки през следващата седмица.

От бранша настояваме още за намаляване на акциза на горивата с 50%, отпадане на био добавката за горивата, както и отлагане на планираното разширяване на ТОЛ системата.