Солистката на АНПТ Пазарджик Ива Гидикова е победител в тазгодишното издание на фолклорната надпревара на БНР „Надпяване“. Тя спечели отличието в категория Албум на годината за авторския й албум „Част от мен“.  В първия си двоен солов албум Ива Гидикова записва общо 21 песни, 13 от които Пазарджишки и 8 авторски, по музика и текст на самата нея, на фолклорна основа от различни области на България.

Изпълнителката се обръща към корените си и ,,бърка дълбоко в бабината ракла“, както самата тя казва за богато орнаментираните и красиви Пазарджишки песни. Озаглавява албума си ,,Част от мен“, защото всяка нота е изпята с много чувство и е вложила във всяка песен частица от душата си. За създаването на обработките и аранжиментите на песните Ива Гидикова се обръща към Александър Тодоров, който през последните 5 години също е част от голямото семейство на АНПТ ,,Пазарджик“.  Самата Ива Гидикова е близо 30 години на професионалната сцена.

От малка проявява интерес към музиката. Участва в различни музикални мероприятия, печели грамоти, медали и сърцата на публиката. Възпитаник е на Нац. у-ще за фолклорни изкуства Широка лъка.  Пет години е била част от хор ,,Големите български гласове“ под диригентството на Здравко Михайлов и след това още две години част от същия хор под диригентството на Илия Михайлов. Безброй осъществени концерти заедно у нас и в чужбина.

Взема участия с различни оркестри и формации, телевизионни и радиопредавания, видеоклипове.  Безброй концерти и фестивали у нас и зад граница, осъществени записи с оркестъра на Ансамбъл ,,Пазарджик“, участия в компакт дискове и DVD-та на Ансамбъла. Това не е първото признание за Ива Гидикова. Тя вече два пъти е награждавана от БНР и програма ,,Христо Ботев“ в годишната фолклорна класацията ,,Надпяване“ през 2012г. и 2018г. Носител е на ,,Сребърна лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци за високи художествено – творчески постижения и по повод 55 годишнината на Ансамбъл ,,Пазарджик“.