Модерен и функционален противопожарен автомобил получи доброволното формирование в Община Сърница. Символично ключовете на безценната придобивка бяха връчени от директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов на отговорника на доброволното формирование в родопското градче. На тържественото събитие присъстваха кметът на общината г-н Неби Бозов, представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Регионалната дирекция в Пазарджик и Районната служба във Велинград, жители на града.

По този начин местното доброволно формирование бе оборудвано с многофункционален противопожарен автомобил за борбата с пожари и природните бедствия.

Пожарният автомобил е предоставен безвъзмездно от Швейцарската пожарна служба, пожарните инспекторати на Базел-град и Базел Ланд, Швейцария и Сдружение за подкрепа на пожарните служби в България. Той е марка Mercedes Benz Powerliner с изключително висока функционалност:

  • вместимост на водния резервоар от 4500 литра вода и допълнителен резервоар за пяна с вместимост от 450 литра;
  • 8-местна кабина за екипаж;
  • монитор за вода на покрива; термо камера
  • пълно противопожарно оборудване.

От ръководството на РДПБЗН-Пазарджик изразяват своето искрено задоволство от новата придобивка и се надяват тя да бъде използване повече в тренировки, а не в реални ситуации.