Трети Божествен ден за Жива вода ще проведе Айтен Мачева на 9 юни. Тя отправя покана към всички желаещи да присъстват да бъдат на мястото в 10.00 ч. „Трите дни Божествени за Жива вода са определени от Господ с център на пребиваване на висока енергийна честота и Божествена сила“. – казва Айтен Мачева. „В Природната честота са дадени три кода на Божествени дни за Жива вода има три етапа на Лечебен процес. Първият ден като Първи процес на Жива вода е дълбок като сила за отключване и сила на активиране. Вторият Божествен ден и Втори процес, като лечебна сила е ден, в който всички клетки и сетива се възстановяват като код и сила на работа, и процес на съживяване. Третият Божествен ден за Жива вода и трети процес е момент на пълно лечение и възстановяване на организма, не само на физическо ниво, но и на ниво метално и духовно. Този ден е с дълбочина не само за лечение и пълно възстановяване на клетъчно ниво, но и на ниво духовно и поемане на една Нова енергийна сила и Нова дълбочина като проекция. Дните са, специални Божествени и благословени. Тук не се иска материална даденост, а се иска духовна отдаденост като вътрешна сила и вяра в Божествената честота.“ – допълни Айтен Мачева. „Онзи който реши да дойде трябва да е с чисто сърце и чиста мисъл. Домът Божий винаги е отворен за една душа. В този ден Живата вода е лечебна и мехлем не само за душата но и за сетивата, а онзи който е отворен за духовната честота ще усети сладостта на тази Жива вода. Затова се иска чиста мисъл, за да може Творецът да влезе във вашия дом и храм, и във вашата душа.“ – каза Айтен Мачева.
Денят е девети юни, а мястото на чешмата, където е поляната за събора на Нова Махала. Първите два Божествени дни се състояха на 9 април и 9 май.

Айтен Мачева е ясновидка по рождение, две поколения преди нея в рода ѝ има хора, които са се занимавали с лечителство. Тя живее в Нова махала. На 29-годишна възраст получава лечебна сила и след продължителна, и много интензивна подготовка е започнала да работи с хора. Лечебната ѝ енергия е доказана от доц. Емил Минев от БАН, който е направил замервания на енергийно обогатената от нея вода. След експеримента водата е променила своята кристална структура и свойствата си. В момента Айтен Мачева ръководи собствен център за духовно развитие в Нова махала. Стотици са излекуваните от нея. Тя казва, че душата на човек е и неговия корен, който го свързва със земята и мястото в Родопите не е избрано случайно. Това е новият енергиен център на света, където с промяната на измеренията ще се премести духовната сила от Тибет.