Две са по-сериозните пътно-транспортни произшествия станали през изминалото денонощие, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

Първото от тях е регистрирано вчера преди обед на кръстовище в Панагюрище. 73-годишен мъж от средногорския град, зад волана на лек автомобил не пропуснал движещ се по пътя с предимство свой 82-годишен съгражданин  с елекрическа триколка. Последвал удар, след който се наложило по-възрастният участник в инцидента да бъде транспортиран и настанен в местната болница с фрактури на гръдния каш и едната ръка. И двамата са тествани с дрегер, като пробите им за употреба на алкохол са отрицателни.

Както снощи съобщихме тир се обърна в района на АМ «Тракия». Сигнал за случилото се бил получен около 20.30ч. в ОДМВР-Пазарджик. В района на 86-ти километър по посока за София 45-годишен гражданин на Република Северна Македония загубил управление над камион «Скания» с прикачено полуремарке. Композицията превозваща изкуствен тор се блъснала в дясната мантинела , а от там се преобърнала на платното. Към мястото незабаввно били насочени екипи на сектор «Пътна полиция», жандармерията и РСПБЗН-Пазарджик. Нколко часа по-късно с помощта на специализирана техника платното е почистено от разпилелия се товар и движението е възстановено. И по двата случая се водят досъдебни производства.