Борислава ТОШОВА

Илиян Кузманов, Фондация Арт Ангел и Форум Аз Обичам България зарадваха децата имигранти във Военна Рампа със оборудвана стая за забавления. Това е място, в което децата да могат да разтоварят стреса от един от най-тежките преходи през Афганистан – Пакистан – Иран – Турция – България. Място, в което те могат да се забавляват от сърце и където могат да разберат, че България е едно приветливо и слънчево място, в което ако те пожелаят могат да се реализират и да бъдат щастливи. The Fun Room както са я нарекли създателите и е оборудвана с телевизор, Play Station, PC Dell Alienware и удобни кресла за gaming. Отделно децата получиха комплект за крикет и комплекти за рисуване. Както и имаше много donuts и Coca Cola за всички. В общи линии, имат силни предпоставки за много забавления и детски смях.

Форум Аз Обичам България е създаден с цел да търси причините и да предлага рационални решения за демографската криза, която е унищожителна не само за българската икономика, но и за обществото ни като цяло. Един от основните стълбове на форума е демонстрацията на ефективността на гражданското общество, съставено от активни и самоинициативни граждани, като контрапункт на бюрокрацията, корупцията и безхаберието. Илиян Кузманов е не само успешен писател навън, но и човек успял да реализира няколко мулти милионни инициативи зад граница. Изхождайки от своя опит в чужбина той говори и за създаването на среда, която да е плодородна относно бизнес и интеграция. Друга причина за създаването на Форума е решението Илиян да се релокализира в Лондон заради заплахи и системен тормоз, на който той е подложен в Пазарджик, както и пълното безхаберие на институциите, които имат единствено интерес в безразборното харчене на публични средства, но без нула загриженост за същата тази публика.

Как да обичаме България? „От сърце“ отговаря Илиян Кузманов, не заради някакви условности. Най-малкото защото има безброй други места, с които е невъзможно да се борим на конкурентна обективна основа, затова ни остава да бъдем привлекателни. Има толкова много места по света където стандартът е нисък, но въпреки всичко хората искат да са там, защото е готино, хората са усмихнати и се опитват да направят живота ви слънчев. Има такива места и ние, за да се преборим с демографската криза, трябва да бъдем такива.