Улица „Ген. Гурко“ става все по-трудно проходима в района на кръговото кръстовище с ул. „Васил Левски“ и пешеходната пътека, която свързва двата тротоара пред самия плувен басейн, алармираха майки от Пазарджик. Всяка сутрин улицата от страната на басейна е пълна с коли, а малко по-късно това се случва и от другата страна на пътя. „Имам бебе на три месеца и когато тръгна към Градската градина не мога да пресека спокойно. Колите затулват видимостта ми, а в средата между двете ленти за движение има и ограда, която допълнително затруднява минаването. Всеки ден си мисля, че това място е много опасно, особено ако има и друго дете до количката, което се е случвало с моя приятелка.“ – пише Виктория В.

Тя живее в един от високите блокове отсреща и допълва, че преди време паркингът пред блоковете се е пълнил с коли на хора, които търгуват на пазара. След като паркинга бил обявен за „Синя зона“, колите се преместили директно на пътя. „Много пъти съм говорила и с полицаи, които познавам, но те ми казаха, че без писмен сигнал, няма как да се вземе отношение. Аз смятам, че е работа на служителите на „Пътна полиция“ сами да следят за реда по отношение на движението. Пиша Ви, защото не искам в центъра на Пазарджик да стане инцидент, а „след като се катурне каруцата – пътища много“. Надявам се и хората от Община Пазарджик да се намесят в казуса, защото улицата не е паркинг. От другата страна на залата има паркинг, понякога той е празен за сметка на колите на ул. „Ген. Гурко“. – пише Виктория.

Припомняме и това, че Община Пазарджик има отворена линия за сигнали и оплаквания от граждани – 034/96 96 96, ако има и други оплаквания съобщете ги директно там.