Повече от седемстотин души се събраха днес в зала „Маестро Георги Атанасов“ в Пазарджик, за да присъстват на среща с лидера на ГЕРБ – Бойко Борисов, който беше придружен от цялата си парламентарна група, областни координатори на партията, общински председатели, кметове и активисти от цялата област. Преди това, заедно с кмета на града Тодор Попов, Борисов разгледа спортните обекти, построени и ремонтирани по време на неговото управление.Въпреки че имаше рожден ден сред хората бе и ексминистър Кирил Ананиев. Домакин на срещата бе областният председател на ПП ГЕРБ Найден Шопов, който поздрави присъстващите и обобщи тежката политическа ситуация в страната.

След това даде думата на кмета на Пазарджик, който взриви аудиторията с речта си.

„Пазарджик и областта имаме афинитет към стойностните, образованите и можещите хора. Аз не съм член на политическа партия, но винаги съм го казвал открито, без двусмислия съм заявявал своята подкрепа и на целия ми екип към политическа партия ГЕРБ. Сега ще направя същото. Преживели сме с г-н Борисов различни отношения, независимо, че сме се закачали по време на местни избори, сме оставали в добри отношения и разбирателство. Истината е, че нашите партньори на местно ниво са ни подкрепяли в годините. Защото всичко това, което се е случило в Пазарджик е благодарение на тяхната подкрепа. С ръка на сърцето мога да кажа, че за всяко едно нещо за което съм търсил подкрепа от държавата съм я намирал в държавното ръководство, в лицето на ГЕРБ.  Благодарение на нашата съвместна работа с държавата Пазарджик е това, което е. Областта е това, което е.“- заяви Тодор Попов и продължи:“Защото във всеки един град се направиха страхотни неща. Защото благодарение на нашето партньорство имаме пречиствателни станции, модерни депа, сепариращи инсталации, имаме реновирани улици, имаме спортни зали и съоръжения. Всичко това е резултат на нашата съвместна работа. Защо за пореден път ще подкрепим на тези избори нашите приятели от ГЕРБ? Защото имам добри приятелски отношения не само с лидера, но и с много от хората, които представляват партията на национално ниво, познавам хората от цялата парламентарна група, знам какво могат, знам какви са като хора, виждал съм тяхната работа, атестат за тяхната работа е тяхната биография.

Атестат за един човек е резултативната му дейност. Хората искат да усетят по джоба си като влязат в магазина, това е реалната политика. Един политик дали е кмет на село или министър председател трябва да слуша хората, те принципите на управление са едни и същи, само мащабът е различен. Сигурно теми като: съдебна реформа, г-н Гешев, Северна Македония са много важни, но за хората още по-важни са четири лева бензин, газ по три, вода по три, влезеш в магазина и с петдесет лева купуваш три неща. Това са резултатите от политиката. Просяци ли искат да ни направят? Аз съм от 25 години в местното самоуправление, но такова чудо не е било. Държавата спря. Животът ни спря. Можеш ли да се скараш с всички и да искаш да управляваш? Скараш се с другите партии, скараш се с превозвачите, с бизнеса, с кого ще управляваш? Няма програми, няма проекти, не са ясни политиките, станахме за резил. Никой не е виждал плана за развитие. Аматьорска работа да не казвам по-силна дума. Занимаваме се с дребнотемия, кой какво видял, кой какво чул? Вие не сте в детската градина, в Парламента сте. Трябва да се върнем към нормалността. Голямата им грешка е, че вече е обидно да кажеш, че си учил в Харвард и сложиха отпечатък на образованите млади хора, сега като чуеш, че искат в политиката да влизат млади хора завършили в чужбина ще ги избягват. Това, което искаме  е подкрепа и ясна визия за тази държава и сега: „По делата ще ги познаете“. На приказки всеки е силен. Гордеем се с това, което сте направили. По-важен е винаги утрешният ден, по-важно е какво правим нататък. Затова рано или късно ще има избори и много важно да бъдем умни, бъдете умни мои приятели, съграждани и всички други. Управлението е отговорност и твоите решения рефлектират върху стотици хиляди хора. Успех от сърце!“ – заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Присъстващите бяха поздравени от Екатерина Захариева, която подчерта, че ГЕРБ е партия с опит и това е критикувано от Продължаваме промяната. „Не е лошо да имаш опит, другото, което се опитват да насаждат е, че единението и стабилността е лошо нещо. Защото ние непрекъснато говорим за това. По-добре ли е всичко да е хаос? Всичко да е аматьорско. Никаква подготовка и никакво желание да се научат. Винаги е по-добре да работиш така, че държавата да е стабилна, а хората в нея да са добре.“ И още: „Време е да осъзнаем, че всякакви месии, които се представят като единствените носители на промяната не правят нищо добро за гражданите. Ето защо, хората, които се колебаят ще ни подкрепят, ще се върнат и ще имаме много по-добър резултат от предишните избори, защото ние дори и в опозиция сме лидери. Истинските лидери са затова да водят народа и да вземат трудни решения. Нашият лидер показа, че дори и в опозиция може да обръща общественото мнение и да обяснява на хората кое е добро за тях. Той не се скри зад никого, нито зад заместника си, нито зад министъра си, както се крие сегашния премиер.“

Гост и участник в срещата бе и Делян Добрев, той заяви, че всеки ден правителството в оставка ни бърка в джоба през цените на горивата и хранителните стоки. В момента се купува евтин руски нефт, акцизи и ДДС са същите, но в схемата вече има посредник. Консумацията на ден в страната е 10 милиона литра горива на ден, като посредникът получава по левче от всички тези литри. Така гражданинът губи по 26 000 лв.на ден, включително и през почивните дни. „Тези които се правят на нулева толерантност към корупцията в същност са най-корумпираните през последните 40 години.“

„10 млн. изчезват от джобовете на българите всеки ден. Сега на скъпите нафта и бензин са сложили рекламни пана, защото като погледнеш цените за литър от 3.99 лева те хваща страх.“ -каза Делян Добрев.

С много емоция бе изпълнено и словото на лидера на ПП ГЕРБ – Бойко Борисов, в него той посочи, че „ГЕРБ не е в изолация. Кирил Петков е в изолация. Него го свалиха. Него не го искат. Този, който ми пожелаваше да седя на диванчето, сам седна в него. Има карма в живота. Успяхме да ги спасим и във вземането на грешни решения, дори правилни решения по аматьорски начин извършваха. Спасихме поне следващите няколко месеца с актуализацията на бюджета. Благодарение на Кирил Ананиев и другите колеги, парламентът прие един изцяло нов бюджет, в който защитихме интересите на полицаите, пожарникарите, лекарите, медицинските съсловия, общините, храмовете.“ – подчерта Борисов.

С Румен Радев нито работим заедно, нито имаме уговорки. Президентът не може да не види, че „те” не стават – не може да не вижда инфлацията, цените… Всичко разтуриха и нищо не построиха. В момента има чудовищно купуване на гласове, но не по 30-40 гласа, а по 10 000 накуп. Рекет върху депутати, купуване на депутати, това е борбата с корупцията на „Промяната“.
Петков се отметна от собствените си думи дори по темата за изгонените руски дипломати – първия ден каза „Аз съм“, на другия ден „Нямам нищо общо, Генчовска беше“. – каза Бойко Борисов. Той заяви също, че е спечелил десетки басове, защото новите управляващи не са построили нищо. „Даже къщичка за птици или велоалея“.
„В момента става едно чудовищно купуване на гласове“, заяви категорично Борисов. „Всеки депутат, който в момента купува, е все едно купува 10 хиляди гласа. Ами то, по тая логика, уважаеми, защо правим избори? Излъчват депутати, да влязат в парламента и отиваш и си ги накупуваш под формата на принцип. Рекет върху депутати, това са точните думи“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„ГЕРБ-СДС са сложили ръчната спирачка на инфлацията в страната“, заяви още в Пазарджик Бойко Борисов и допълни, че в рамките на следващия месец ще видим пик в цените, а след това нещата ще се успокоят. Борисов се похвали, че благодарение на предложените от парламентарната им група промени в бюджета, бизнесът ще получи своите компенсации за ток, както и са отпуснати допълнителни средства за полицаите, пожарникарите и медиците. Религиозните храмове също няма да плащат от скъпия ток, отново благодарение на промените предложени от ГЕРБ-СДС.

Борисов говори още за цените на тока, газа и горивото и как те да бъдат свалени.

„Виждате ли ме изолиран? Я да видя как изглеждам в изолация? Е, този, който ми пожелаваше да си седя на диванчето – седна той. Има карма в живота. Токът може спокойно да се върне на 100 лв. и въглищата и ядреното гориво, и атомните реактори, и Мариците – всичко е българско. Ресурсът е български. Редкият шанс имаме да имаме рафинерия, която да ползва евтин петрол. Сложи таван на цените. Говорят сега за 25 ст. – те още не могат да разберат как ще става, какъв е софтуерът“, каза Борисов.

Вижте цялото изказване на експремиера – ТУК