Бързите кредити нашумяват все повече като начин за спешно и бързо финансиране. Поради тежката икономическа ситуация, последствията от пандемията и инфлацията, много често разходите ни надвишават приходите, и можем да изпаднем в трудни ситуации. Тогава прибягваме до търсенето на бързо решение и често теглим бърз кредит. Ако вече сте ползвали услугите на кредитна компания, но отново имате нужда от бърз кредит, може би се колебаете дали да се доверите на същата фирма за нов заем или има по-добър вариант. Ето някои фактори, които да вземете предвид, когато се сблъскате с такъв избор.
Бърз кредит от вече позната компания

Потребителите обичат сигурността, защото в днешния свят пълен с реклами и оферти, лесно могат да се подведат и в крайна сметка да попаднат на неизгодна оферта. Ако вече сте вземали пари на заем от дадена небанкова институция и сте доволни от обслужването и условията, можете отново да го направите. При повторно вземане на бърз кредит много от кредитните институции предоставят по-изгодни условия и улесняват процеса за потребителя. Това обаче важи главно за потребителите, които са изплащали вноските си съвестно и не са имали големи просрочия. Кредитните компании се грижат за лоялните си клиенти, като им предоставят не само по-изгодни условия и улеснено кандидатстване, а им позволяват и да усвоят по-големи суми.

Заем от нова кредитна компания

Ако решите да вземете бърз заем от финансова институция, която не сте ползвали до момента, трябва да си направите подробно проучване за самата фирма и нейната надеждност. Стрелянето на сляпо никога не е добра идея, понеже част от компаниите в бранша се славят с лоша репутация, поради наличието на скрити такси и подвеждащи условия. Проверете сайта на фирмата предлагаща бърз кредит, както и мненията на потребителите за нея. Вземете под внимание дали дружеството е от достатъчно години на пазара и дали в сайта им има информация за регистрация в БНБ, както и представителен пример. Когато вече сте избрали компания, попитайте дали нямат промоционални оферти за нови клиенти. Например много институции, даващи бързи кредит, предлагат първи безлихвен кредит за нови клиенти. За съжаление обаче обикновено тази промоция се отнася за кредитите до заплата и не важи за продукта бърз кредит на вноски, който можете да изтеглите по-голяма сума.

При всеки случай е добре да отделите малко време, за да направите проучване, кой избор на бърз кредит би бил най-подходящ за вас. Не се притеснявайте да отидете до офис на компанията и просто да попитате за условията или да звъннете на телефон оставен в сайта, защо не и да подадете заявка онлайн от удобно за вас място. Използвайте информация за връзка с фирмата, която се намира на официално използвано от нея място, като фирмен сайт или нейната официална страница в социалните мрежи. Не отговаряйте на случайни имейли и не се свързвайте със случайни лица в интернет, които се представят за кредитни експерти, понеже можете да станете жертва на измама.

Предимства на компании, на които сме били клиенти

Основните плюсове на това да вземете повторен кредит от компания, на която вече сте били клиент са:

  • По-добри условия с всеки следващ кредит за лоялни и коректни клиенти
  • Високо ниво на сигурност
  • Възможност за предварително одобрение или улеснена процедура за кандидатстване

В случай че решите да изберете нова фирма, за да получите необходимите ви финансови средства, бихте могли да се възползвате от различни промоционални оферти или безлихвен кредит за нови клиенти. Съществува и възможността да вземете пари на заем при по-изгодни условия, отколкото при предишен бърз кредит, който сте ползвали.