Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи са назначени Емил Ганчев, Моника Димитрова-Бийчър и Венцислав Катинов. Емил Ганчев вече два пъти е заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година, както и по време на служебния кабинет миналата година.

Зам.министърът на МВР Емил Ганчев е един от бившите шефове на ОД МВР – Пазарджик. Той постъпи на работа тук през 2006 г., като замени Жоро Стоицев. Комисар Емил Ганчев е завършил полицейската академия в Симеоново и право в Софийския университет „Климент Охридски“. Преди да оглави Шесто РПУ в Пловдив през 1999 г., е работил в продължение на осем години като криминалист в отдел „Убийства“ под тепетата. Многократно е награждаван за високи професионални постижения.

След този период, до началото на 2020 година е заместник-директор на Бюрото по защита при главния прокурор. От юни 2020 година досега е служител в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Завършил е Висшия институт при МВР със специалност „Право“.