Волейболният ас Теодор Салпаров, един от най-добрите родни футболни вратари Владислав Стоянов и спортната журналистка Елена Яръмова се включиха с огромно желание в активностите на седмия национален лагер на Асоциация „Докосни дъгата“ и първия национален гвардейски ученически лагер на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“, провеждащи се в Пампорово под надслов „Младите хора на България – обединени“. Пред децата и младежите те участваха в мотивационни срещи и споделиха интересни подробности от своя живот – разказаха както за приятните, така и за трудните мигове, които не са били никак малко, но са им помогнали да станат по-уверени и силни. Мечтите се сбъдват. Целите се постигат. Теодор Салпаров, Владислав Стоянов и Елена Яръмова поискаха всички момчета и момичета да вярват в това. И убедено заявиха, че пътят си заслужава – може да е дълъг, може да отнеме време, но си заслужава! Младежите слушаха с огромен интерес съветите на именитите си гости, задаваха различни въпроси, получиха автографи и се снимаха за спомен с тях. Срещите се осъществиха с подкрепата на домакините от Пампорово АД и партньорите от Община Смолян.
Сутрешното занимание в Пампорово бе проведено от звезден състав: Ивет Горанова, Ренета Камберова, Мадлен Радуканова, Теодор Салпаров, Станимира Петрова, Ивайло Иванов, Божидар Темелков, Христо Христов и Ергюнал Сабри.
Десетки деца и младежи се включиха с огромен ентусиазъм и изпълняваха стриктно упражненията, които техните спортни идоли демонстрираха, за да ги мотивират да спортуват и да бъдат активни.