Ако хлебарките са изключително упорити и трудни за унищожаване, то дървениците са първенци по невъзможност за унищожаване. И двата вида се срещат все по-често в Пазарджик и околните населени места. Унищожаването им често изисква много средства и нерви. Нерядко се налага да се изчаква и дълго време до пълното им унищожаване.

Въпреки че хлебарките са труден за унищожаване вредител никога не е лоша идея да опитаме, да се преборим с тях сами. Истината е, че доста често когато проблемът е хванат на време се постига задоволителен резултат. В случай, че не се справим с едно третиране обаче е добре да се обърнем към професионалисти. Това е така, защото при този вид лесно се изгражда резистентност (привикване към отрови и дори пълен имунитет). Тогава премахването им става още по-трудно, а понякога дори невъзможно. При дървениците нещата далеч не стоят така. Там резистентност се изгражда още по-лесно, а непрофесионалната борба с тях в 99% от случаите е категорично неуспешна. При тях е необходимо спешно да се потърси професионална помощ при първа възможност.

Цикълът на развитие и на двата вредителя и толкова бърз, че понякога могат да създадат колония само за 2 седмици. Месеци отлагане на третирането пък могат да доведат до загнездване във всички части на жилището. И двата вредителя имат лоши вредни навици. Дървениците хапят нощем и оставят големи червени петна, които са болезнени. Хлебарките пък често нападат човешката храна, а когато се установят в спалните помещения имат неприятния навик да лазят по спящи хора нощем. Наред с това са специфични преносители и на ред вредни за човека патогени.

Една от фирмите, които се справят най-успешно, категорично и дълготрайно с тези два вредителя е Хлебарките БГ. Фирмата вече има готовност и с екип в Пазарджик, който също така обслужва и околните населени места в областта – Панагюрище, Велинград, Пещера, Септември. Фирмата има уникални методи за хлебарки и дървеници, които са тествани в продължение на години и ефективността им е повече от доказана. Дезинфекторите имат набито око и откриват бързо най-активните гнезда на кафявите хлебарки. Така успяват да ги унищожат само с едно единствено посещение. При дървениците ефективност се постига обикновено с 2 пръскания през 14 дни всяко от тях.

Въпреки че хлебарките се унищожават само с едно единствено пръскане експерти от фирмата съветват да се вземат превантивни мерки срещу този вредител веднъж на всеки 6 месеца. Специално при хлебарките превенцията е ключова и води до 100% резултат през всеки сезон. Особено третирането на мазе, стълбища и общи части в жилищни сгради понякога може да се окаже панацея за цялата сграда.

Освен хлебарки и дървеници фирмата се бори успешно и със следните вредители: бълхи, мравки, кърлежи, мишки и плъхове. За всеки от вредителите има изграден специфичен метод, който се допълва с професионална техника и индивидуален подход за всяко жилище.