Жестоко убийство е станало във Велинград преди около час, съобщи БЛИЦ позовавайки се на разследващи. На 112 се е обадил Минчо Столарски – брат на собственика на хотел „Двореца“ във Велинград Миролюб Столарски. Той сам съобщил, че е удушил общинската съветничка Екатерина Каферинова. Престъплението е извършено в дома на съветничката, където в момента тече оглед. Каферинова е над 20 години общински съветник. По непотвърдени наши данни, в последно време тя е била близка с хора от „Продължаваме промяната“, макар че е избрана за старейшина от едно от БЗНС-тата, съобщи „БЛИЦ“.

Също по непотвърдена информация става въпрос за неизяснени финансови отношения. Собственикът на хотела Миролюб Столарски, който има и голям бизнес в сферата на транспорта, е близък с бившия министър на МВР Цветан Цветанов. Той беше председател на Асоциацията на превозвачите. Брат му Минчо Столарски е удушил общинската съветничка и се е обадил в полицията. Жертвата, по наши данни, е на около 72 години. Няма яснота дали освен делови отношения е имало и нещо интимно между тях.

Още преди време общинската съветничка е подала сигнали в полицията и в прокуратурата във Велинград, че е била заплашвана от Минчо Столарски.

Това не е първото покушение срещу Каферинова. През 2017 г. двама мъже с якета и вдигнати качулки нападнаха Екатерина Каферинова. Покушението срещу нея е било извършено около 11 ч. сутринта, след като тя напуснала сградата на общината, в която се е състояла днешната сесия на Общинския съвет.

Жената е била атакувана в малка уличка, където е била паркирана личната ѝ кола. Нападателите са я удряли предимно в областта на главата, но за щастие няма сериозни травми, съобщи наш източник. Освен  полицията със случаят е ангажирана и Районна прокуратура – Велинград. Работи се по няколко версии, като основната е свързана с работата на Каферинова в ОбС, както и с частни бизнес интереси на земеделката .

Във Велинград смятат, че покушението е свързано с нейни имоти, които били разположени в близост до плажа и в кв. Каменица. Нападателите не са били видени от очевидци, но в близост до мястото на инцидента има охранителни камери, които вероятно са записали случилото се.

Екатерина Каферинова бе настанена в болница, където ѝ е оказана помощ. Каферинова не за пръв път става жертва на агресия. През 2007 г. в дома й беше хвърлен коктейл „Молотов“, а след това бе взривен автомобилът й.

Велинград: Нападателите на Каферинова били двама с качулки