Старши комисар Иван Зеленков оглави от днес ОДМВР-Пазарджик. Новият директор бе представен пред ръководния състав от заместник-главния секретар главен комисат Станимир Станев. Досегашният директор старши комисар Петко Шотлеков е преназначен на ръководна длъжност в РУ Панагюрище. В биографията на Иван Зеленков фигурират всички стъпки от най-нисшето ниво на полицейския състав до оглавяване на районно управление и до скоро Иван Зеленков е бил директор на ОДМВР – Перник.

Иван Зеленков е роден на 09.02.1973 г. Женен е и има двама сина.

В системата на МВР е назначен през месец октомври 2002 г., като разузнавач в сектор „Криминална полиция“ при Първо Районно управление „Полиция“ в Перник. Преминал през всички етапи на кариерата, като е бил началник на Първо РУ – Перник, РУ – Трън и Второ РУ в Перник. Бил е също зам.-директор, а през 2017 година става и директор на ОДМВР-Перник.

Старши комисар Зеленков е завършил Военна академия „Г.С.Раковски“ – София и е магистър по Национална сигурност и отбрана. Има още една магистърска степен, придобита в ЮЗУ „Неофит Рилски“ гр. Благоевград.

Завършил е множество курсове за професионална подготовка и повишаване на квалификацията. През периода 27 октомври – 12 декември 2014 г.е провел обучение в гр. Будапеща, Унгария в 97-ма сесия на Международната академия за правоприлагане (ILEA) на тема „Правоприлагане и развитие на лидерството“.