Креативната Светозара Кузева изненада почитателите на изобразителното изкуство с нова идея. Тя създаде арт акция, като експонира картините на своите възпитаници от школата по рисуване на фасадата на читалище „Виделина“. Инициативата е посветена на 160 години от създаването на сградата и просветната институция, това е най-старото читалище в Пазарджик.
Благодарение на членовете на неговото настоятелство днес градът ни може да се похвали с археологическа сбирка и съхранени стотици ценности в Регионалния исторически музей. На сцената на читалището са държали речи много от най-изтъкнатите ни възрожденци и политически лидери през различните периоди на развитието на страната ни.
Играни са първите театрални постановки и са се провеждали концерти. Сградата бе обновена през тази година послучай годишнината, а цветово днес тя напомня и сградата на Народния театър „Иван Вазов“.
„Вие, родителите и приятелите на школата ни имате важно участие в тази арт акция, защото парите за осъществяването на проекта бяха събрани от благотворителния коледен базар през 2021 г., към който имаше голям интерес. В изложбата на открито участват работите на: Стела Божкова -15 г, Ралица Узунова – 15 г,, Ивайла Александрова – 16 г, Никол Чипилова – 13 г., Гергана Загорска – 13 г, , Йоанна Димитрова – 12 г., Ралица Стоянова – 11 г. и Зорница Арнаудова – 9 г. Благодарим на всички за подкрепата!“ – заяви Светозара Кузева.