При силен интерес премина посещението на кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС за 13 МИР-Пазарджик в Ракитово. Голяма част от кандидатите за депутати посетиха красивата планински община, за да се срещнат с жителите от региона.

Водачът на листата Екатерина Захариева сподели притесненията на хората
от всеобщия хаос, настанил се във всяка сфера в държавата. Хората все повече нескриват притесненията си за шоковото увеличение на цените и галопиращата инфлация. Притеснени са за енергийната криза, както и за
липсата или двойното увеличение на цените при дървата за огрев.

Захариева припомни, че правителствата на ГЕРБ са управлявали във времена на криза – икономическа, енергийна, бежанска и ковид и са успявали не само да управляват страната добре, но и да излизаме по-силни всеки път. Екатерина Захариева коментира, че в момента в страната нито се строи, нито се инвестира, а хората живеят все по-трудно. Една от основните опорни точки, с които политическите опоненти от „промяната” боравят е това, че са увеличили пенсиите.

Правителствата на ГЕРБ увеличи минималната пенсия на пенсионерите със 117%. В момента въпреки увеличенията в пенсиите, заради над 40-процентовата инфлация при хранителните стоки, която „промяната” допусна, увеличението на практика е стопено. Не само това, негативният отпечатък, който последното редовно
правителство – това на Кирил Петков, остави е политическата криза, в която тласна страната. Враждата между институциите, обидите,  компроматите и последвалото разделение сред обществото, направиха така,
че потърпевши да бъдат единствено гражданите.

Захариева заяви твърдата си позиция за съставяне на едно компетентно и отговорно правителство след изборите, което незабавно да се заеме с решаване на най-належащите проблеми за хората. Областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик и кандидат за народен представител Найден Шопов коментира това, че ГЕРБ-СДС са показали държавническо и отговорно мислене, избирайки да бъдат конструктивна опозиция, показвайки грешките на управляващите и предлагайки решения, в които за съжаление управляващите не са се вслушали. Той коментира и нелогично високите цени на горивата, заради това, че преработката им се извършва България, а акцизите ни са с най-ниска ставка в Европа.”

Д-р Лозана Василева, зам. министър на Земеделието, храните и горите в третото правителство на Бойко Борисов, а понастоящем кандидат за народен представител, потвърди за спрените проекти в сектор Земеделие. Тя изрази разочарованието си, че за първи път по програмата за развитие на селските райони, може да има загуба на средства в размер от 50 милиона лева. По отношение на огромната инфлация при хранителните стоки, Василева изтъкна като причина липсата на адекватна и бърза помощ от страна на държавата за земеделските производители, които не са били подпомогнати, заради скока в цените на торове и препарати. Това довело до покачване стойностите на продукцията, а от там и до покачване на всички основни хранителни стоки, които българинът ежедневно консумира.

Кандидатът за народен представител и експерт в сферата на образованието – Валентина Кайтазова, изрази притеснението си от това как ще се отопляват учебните заведния в ситуация на газова криза. Тя разкритикува и промяната на учебни планове в оставащите малко дни до началото на учебната година. Несъмнено въвеждането на електронни платоформи в училищата е нещо хубаво и необходимо, но трябва да се въвежда поетапно и с преминаване на обучения, а не стихийно, коментира тя.

Доктор Илиян Траянов – шеф на отделението по акушеро-гинекология в МБАЛ Пазарджик и кандидат за народен представител представи притеснителното състояние, в което се намира държавната ни областна болница. Думите, с които доктор Траянов описа ситуацията в здравеопазването е хаос. Той коментира, че е работил по времето на много правителства и винаги до сега е имало интерес от това какво се случва. В момента обаче никой не се е интересувал от състоянието на лечебното заведение, нагърбено с най-тежката отговорност в областта – да оказва спешна и постоянна медицинска помощ на всеки нуждаещ се.

Йордан Кожухаров, общински ръководител на ГЕРБ-Пазарджик, кандидат-депутат и бивш зам.-областен управител, изрази недоумението си от масовите новоназначения на некомпетентни и неподготвени хора във всички сфери. Според него нехайството и липсата на адекватно взимане на решения са сред причините за толкова големите щети при скорошното бедствие в карловско.

Народният представител в последния парламент Стефан Мирев, а в момента отново кандидат за народен представител, призова към единство и разум в името на овладяване на кризите в държавата.

Кандидатът за народен представител Жоржета Порязова, която е културен и читалищен деец припомни за големия принос на партия ГЕРБ в тази сфера, както и това, че културата е духа на нацията! Символичният домакин на срещата – кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Асен Янков от Ракитово, благодари на всички за уважението и присъствието. Той изрази пълната си убеденост, че коалиция ГЕРБ-СДС е най-подготвената и способна коалиция, готова да управлява държата и да я изведе от кризите.

В заключение водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева подчерта, че се гордее, както със своя богат професионален и политически опит, така и с опита на своите колеги, всички от които са доказали се
експерти и професионалисти.

На втори октомври изберете ГЕРБ-СДС с номер 24, за едно отговорно и стабилно управление, което ще донесе на страната ни спокойствие и сигурност.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!