БСП има своите дългосрочни политики и в енергетиката, и в икономиката, но веднага след изборите е нужно обединение около пакет от решения, които да гарантират сигурността на хората в предстоящият нелек зимен период. БСП е готова с такъв пакет, стана ясно от думите на Драгомир Стойнев, водач на листата на “БСП за България“ в Пазарджик по време на предизборен дебат в ефира на Нова телевизия.

„БСП е разумната социална партия. Спокойствието и сигурността на българските граждани и икономика трябва да бъдат над всичко. След тези избори политическите лидери трябва да седнат на една маса и да направят крачка назад в името на България – както БСП го е направила досега“. Това заяви „БСП предлага разумните решения – да замразим цената на електроенергията, на газа, на парното и водата, за да може хората да преживеят през зимните месеци“, каза Драгомир Стойнев.

Според него, ако конфликтът в Украйна продължи ще са необходими още адекватни реформи в сферата на цените на електроенергията за домакинствата. БСП е готова и с проекти за формиране на две тарифи, чрез които да се сложи ясна граница за подпомагане на енергийно бедните, а не помощта да се раздава на калпак. В момент, в който Европа призовава гражданите за икономии в потреблението и на битово ниво, не може отоплението на нечии „палати“ да се подпомага по същия начин, както това на семействата с реално затруднение да се справят със сметките за малко жилище, стана ясно от думите на Стойнев.

„Досега живеехме в свят, който се базира на евтини ресурси от Русия, а Европа изнасяше технологии. За съжаление тази хармония бе разбита“, заяви Драгомир Стойнев и продължи: „Голямата грешка през годините е, че развалихме един голям стратегически проект “Бургас – Александруполис“. Ако този проект го имаше, а той беше спрян незнайно защо от ГЕРБ, ние можехме да внасяме и друг петрол, освен руския“, обясни кандидатът за народен представител.

По отношение на санкциите към Русия Драгомир Стойнев смята, че е нормално, когато някой налага санкции, да има и контрасанкции, а основната грешка на последното управление е, че не е оставило Булгаргаз“ да преговаря с “Газпром“. „Пълна диверсификация никога не може да има по географски причини, затова не трябва да отказваме газ само, защото идва от Русия. Трябва да мислим какъв е българският национален интерес“, коментира още Стойнев по темата с газа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!