Огнеборци от структурите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик бяха отличени по случай професионалния им празник – 14-ти септември, съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.

Церемонията се проведе в двора на пожарната в Пазарджик, а на нея присъстваха областният управител г-н Трендафил Величков, директорите на ОДМВР и РДПБЗН-Пазарджик старши комисар Иван Зеленков и комисар Ангел Ангелов, главен инспектор Ралица Тодорова от ГДПБЗН-МВР, г-н Стелиян Хараланов от Националната асоциация на доброволците в Република България.

Сред присъстващите бяха и доброволци от доброволните формирования „Аварийно спасяване” и „Мейдей” гр. Пловдив.

С „Почетен знак на МВР 3-та степен” бе отличен началникът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик главен инспектор Васил Недялков.

Със заповеди от Главния секретар на МВР и Директора на ГДПБЗН са наградени още осмина огнеборци: Спас Маринов, Христо Вълков, Васил Гавазов, Атанас Добрев, Атанас Мангешов, Иван Убинов, Христоско Цвятков, Десислав Бързаков.

От своя страна областният управител г-н Трендафил Величков уважи с присъствието си и с добри слова пожарникарите, като връчи грамоти от името на областната администрация на всички огнеборци участвали в ликвидирането на големите горски пожари в землищата на Лесичово и Елшица.

Сред наградените на церемонията бяха и представителите на пловдивските доброволни формирования „Мейдей” и „Аварийно спасяване”.

Старши комисар Иван Зеленков, както и останалите гости също поздравиха огнеборците. „Вие сте хора с изключителни сърца и неслучайно се разчита много на вас. В аванс ви поздравявам и ви желая винаги да всявате в хората спокойствие”, каза в обръщението си към присъстващите старши комисар Зеленков.

Г-н Стелиян Хараланов връчи на областния управител Трендафил Величков и на директора на пазарджишката пожарна комисар Ангел Ангелов почетния знак на Националната асоциация но доброволците в Република България.